MENIU

Carmen Dan, după ce Mihai Tudose i-a cerut demisia: "Voi da lămuriri cât de curând"

<p>Inquam Photo/ George Calin</p>

Carmen Dan, ministrul de Interne, a fost audiată joi dimineaţă, la Parchetul General, timp de două ore, în dosarul "Microfonul". Aceasta a refuzat iniţial să răspundă întrebărilor jurnaliştilor privind demisia sa, dar a menţionat, la ieşirea din Parchetul General: "În ce priveşte declaraţiile premierului, voi da lămuriri cât de curând".

"Am răspuns întrebărilor procurorilor. În ce priveşte declaraţiile premierului, voi da lămuriri cât de curând", a spus Carmen Dan, când a plecat de la Parchet.

Reamintim că miercuri seară, premierul Mihai Tudose i-a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, spunând că nu mai poate lucra cu cineva care "minte în așa hal". Unul dintre motivele de a nu pune în practică solicitarea ministrului Carmen Dan de demitere a șefului Poliției - în urma scandalului iscat în jurul polițistului pedofil din Capitală - a fost că acesta trebuia înlocuit, a spus Tudose.

”Am aflat că propunerea nu dorea funcția, deci nu puteam demite pe cineva neavând pe cine să pun în loc”, a explicat premierul la Realitatea TV.

În aceeași zi, spune Tudose, a întrebat-o pe Carmen Dan dacă este adevărat că persoana propusă nu dorea funcția. ”Mi-a spus că nu e adevărat”, susține prim-ministrul, care a precizat că are și un martor - jurnalistul Bogdan Chireac. 

”La prânz l-am sunat eu personal. Mi-a spus exact așa: 'În cursul dimineții m-am prezentat la Carmen Dan cu un raport prin care refuz această funcție. De când i l-am înmânat stau în anticameră. Nu doresc această funcție' ", a dezvăluit Tudose. 

Premierul a precizat că nu mai are ”ce lucra” cu un ministru de Interne care își permite să-l mintă ”în halul ăsta” .”Dacă va fi lăsată, domnia sa își va da demisia”, a mai spus Tudose. 

Întrebat de Rareș Bogdan cine nu o lasă pe Carmen Dan să demisioneze, premierul a răpuns: "Mi-a spus că intenționează să își dea demisia, dacă nu o face înseamnă ca cineva nu o lasă".

Mihai Tudose a evitat să dea un răspuns tranșant la întrebarea "Dacă nu își prezintă demisia mâine dimineață, o veți demite?", spunând "Astept, că am rabdare, înca mai am răbdare".

Liderii PSD, despre ruptura Tudose-Dragnea: "Probabil se va ajunge iar la demiterea premierului"

Mai multe articole despre:
măsuri guvern decizii Parchet General carmen dan