MENIU

Băsescu a plecat la Consiliul European: "Îl invit pe Ghiţă fără frică să citească Constituţia"

Băsescu a plecat la Consiliul European: "Îl invit pe Ghiţă fără frică să citească Constituţia"

"Îl invit pe Ghiţă fără frică să citească Constituţia", a declarat Traian Băsescu, comentând discuţiile despre legitimitatea prezenţei preşedintelui la Consiliul European.

"Pentru că înţeleg că Ghiţă fără frică, cu televiziunea lui, ţine neapărat să vorbească de legitimitatea prezenţei preşedintelui la Consiliul European, nu pot decât să îl invit să citească Constituţia României şi pe el şi grupul de suporteri al unor trăsnăi care se mai spun prin România de către oameni politici importanţi", a spus Băsescu.

Preşedintele a prezentat dosarul cu care merge la Bruxelles.

"Dosarul nu s-a întocmit din aer. Există un mecanism care funcţionează automat, cu sau fără voia premierului sau preşedintelui. Sunt funcţionarii din ministere. Dosarul cuprinde punctele de vedere ale ministerelor. Nu ştiu ce îl sperie pe premier. Există o instituţie integratoare, Ministerul de Externe, care, în funcţie de tematici, preia problemele de la ministere şi ajung în dosarul preşedintelui cu care merge la Consiliu", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu participă, joi şi vineri, la Summit-ul PPE şi la reuniunea Consiliului European de primăvară.

Premierul Victor Ponta a precizat, luni, că a informat Parlamentul în legătură cu reuniunea Consiliului European din 20-21 martie în baza noii legi şi deoarece el nu a primit mandat de reprezetare din partea preşedintelui la acest Consiliu.

"Am trimis Parlamentului scrisoarea în baza noii legi privind cooperarea interinstituţională. Guvernul are obligaţia să trimită către Parlament cu 10 zile înainte de Consililiul European mandat cu care reprezentantul României, preşedintele sau primul ministru participă. Deşi este vorba de un program sută la sută de Guvern, în sensul că se discută despre semestrul financiar, adică probleme bugetare fiscale pe energie, va participa totuşi preşedintele. I-am cerut mandat de reprezetare dar, nu cred că e o surpriză că nu mi l-a acordat", a precizat Ponta, întrebat în legătură cu scrisoarea trimisă conducerii Parlamentului privind reuniunea Consiliului European din 20-21 martie.

Ponta a adăugat că preşedintele Traian Băsescu nici nu a cerut Guvernului un punct de vedere, aşa că el a informat Parlamentul pentru că avea obligaţie legală.

Mai multe articole despre:
Constituţie Traian Băsescu preşedinte