MENIU

Alin Trășculescu a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare

Fostul deputat PDL, Alin Trășculescu, a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost pus sub acuzare,  înainte de alegerile europarlamentare din 2012. Acesta este acuzat de  trafic de influență,  instigare la fals, instigare la spălarea banilor, delapidare și uz de fals. Acesta ar fi pretins și primit 150 000 de euro de la reprezentantul unei firme, care este și denunțător în dosar. 

Sentința nu este definitivă, fiind dată în prima instanță.  Trășculescu a lăsat să se înțeleagă că are influență asupra autorităților locale din Vrancea. 

Alin Trășculescu a primit 7 ani închisoare pentru trafic de influență, 2 ani pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, 5 ani pentru spălare a banilor, 5 ani pentru asociere pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Pedepsele au fost contopite, el urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de 7 ani de închisoare.

Tot în cazul fostului deputat, instanța a dispus confiscarea specială a sumei de 160.000 lei, scrie Agerpres

În același dosar, Marian Varvariche și Cristian Adrian Ene au fost condamnați la câte 5 ani închisoare cu executare iar Dorian Geolfan a primit 5 ani și 7 luni închisoare cu executare, de la acesta din urmă fiind confiscată și suma de 5.200 lei.

În plus, Alin Trășculescu trebuie să plătească 35.000 lei cheltuieli judiciare către stat iar ceilalți trei inculpați, câte 6.000 lei cheltuieli judiciare.

Fostul deputat PDL Alin Trasculescu este acuzat de procurorii DNA ca, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, in calitate de deputat si presedinte al Organizatiei PDLVrancea, a pretins de la Mircea Vintilescu, reprezentantul unei societati comerciale, denuntator in cauza, initial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro, pretinzand ca poate sa intermedieze aprobarea unor proiecte de investitii prin PNDI, program gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Pe 4 aprilie 2013, Alin Trasculescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la spalare a banilor, delapidare si uz de fals, scrie Hotnews.ro.

 Știre în curs de actualizare