MENIU

20 de ani de luptă împotriva corupției - Klaus Iohannis: „Societatea românească nu mai tolerează lipsa de corectitudine în viața publică”

Președintele României - Klaus Iohannis

Președintele României - Klaus Iohannis a participat, marți, la evenimentul „20 de ani de luptă împotriva corupției”, organizat de Direcția Naţională Anticorupție.

„În UE, eforturile de control și combatere a corupției reprezintă moduri de construcție a statelor moderne și de consolidare a democrației. În urmă cu două decenii, percepția publică era că țara noastră se confruntă cu fenomenul corupței și nu există mijloace pentru combaterea acestui flagel.

Înființarea parchetului anticorupție, ca o ofensivă puternică împotriva corupției, reprezintă o luptă la cel mai înalt nivel împotriva corupției. Societatea românească nu mai tolerează lipsa de corectitudine în viața publică”, a spus Klaus Iohannis.

„Cu fiecare pas real în combaterea corupției suntem mai aproape de închiderea MCV, de aderarea la spațiul Schengen”, a mai spus președintele.

DNA a făcut progrese mari, furnizor de expertiză la nivelul european. Parcursul DNA nu a fost lipsit de eșecuri punctuale, regrese. Ele nu pot fi ignorate. O societate în care corupția e combătută riguros, în care sntimentul că nimeni nu e mai presus de lege e o societate puternică și stabilă. Lupta anticorupție nu trebuie să fie apanajul exclusiv al unei instituții, ci efortul comun al întregii societăți. Activitatea DNA e crucială pentru modernizarea statului. Prin rezultatele sale, DNA a ajuns un reper în regiune și Europa. Rapoartele MCV au evidențiat mereu progresele,d ar și neajunsurile. Sunt convins că fără contribuția decisivă a DNA, societatea românească ar fi arătat cu totul altfel azi. România e un pol de stabilitate în regiune și un partener strategic în NATO și UE”, a declarat Klaus Iohannis, marți.

Mai multe articole despre: