MENIU

Omul de afaceri Georgică Cornu, trimis în judecată de procurorii DIICOT

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitatea Organizată şi Terorism (DIICOT) Mehedinţi au dispus trimiterea în judecată a afaceristului Georgică Cornu şi a altor persoane pentru constituire de grup infracţional organizat, delapidare în formă continuată şi spălare de bani.

Oamenii legii arată că Georgică Cornu, în calitate de asociat al SC C&C MH CONFORT SRL, dar şi de adminstrator al SC GORNO CG SRL, a folosit bunurile primei societăţi în folosul lui propriu, pentru a favoriza a doua societate, însuşindu-şi, astfel, trebui bunuri imobile în valoare de peste opt milioane de lei.

De asemenea, el este acuzat că a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat format din partenerul său de afaceri, Caraiman Lucian Nicu, dar şi din persoanele sale de încredere, Bărbuţ Lazăr şi Cozac Viorica. Ulterior, Popescu Ioan, un alt apropiat al omului de afaceri, s-a implicat în grupul infracţional şi l-a susţinut. Activitatea acestora s-a desfăşurat din august 2012, până la data de 13 mai 2015.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Caraiman Lucian Nicu, Bărbuţ Lazăr Gheorghe, Cazac Viorica Maria.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor CORNU GEORGICĂ, CARAIMAN LUCIAN-NICU, pentru  infracţiunile de  „constituirea unui grup infracţional organizat”, „folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se  bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect”, ,,delapidare în formă continuată" şi  spălare de bani”cu privire la primul inculpat ; BĂRBUȚ-LAZĂR GHEORGHE pentru infracţiunile de „constituirea unui grup infracţional organizat” și „spălare de bani”; COZAC VIORICA MARIA  pentru infracţiunile de,,constituirea unui grup infracțional organizat”, ,,complicitate la infracțiunea de spălare de bani” și ,,fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată”; POPESCU IOAN pentru infracţiunile de  „constituirea unui grup infracţional organizat”, ,,abuz în serviciu în formă continuată” și ,,fals intelectual în formă continuată.”, se arată în comunicatul DIICOT.

În urma trimiterii în judecată, procurorii au dispus măsuri asiguratorii în vederea prejudiciului, iar dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Mehedinţi.