MENIU

Un bărbat a fost declarat nevinovat după ce a făcut 26 de ani de închisoare

Un bărbat de culoare a fost declarat nevinovat de justiția americană, în urma efectuării testelor ADN, de violarea și uciderea unei tinere, faptă pentru care a stat 26 de ani în spatele gratiilor, anunță 7sur7.be, potrivit AGERPRES.

Kevin Martin a fost condamnat în 1982, la 35 de ani de închisoare, pe baza mărturiei presupusului său complice și a fost eliberat condiționat în 2009, după 26 de ani de închisoare. El a fost declarat luni nevinovat de un judecător federal din Washington.

Și procurorul a susținut demersul apărării. 'Acum 30 de ani, Kevin Martin a fost considerat pe nedrept violator și ucigaș. Deși dl Martin a fost condamnat corect pentru o serie de atacuri armate..., a ajuns să fie declarat pe nedrept vinovat de un viol brutal și de un omor, petrecând prea multă vreme la închisoare', a subliniat procurorul Ronald Machen într-un comunicat.

'Timp de trei decenii, dl Martin s-a declarat mereu nevinovat, iar astăzi ne alăturăm lui cerând tribunalului să îi restabilească reputația', a pledat procurorul în fața judecătorului, apreciind că acest caz arată cât este de importantă continuarea 'identificării erorilor judiciare'.

În perioada când a avut loc crima, în 1982, testele ADN nu existau și abia în 2014, după nenumărate demersuri ale condamnatului, amprenta sa genetică a fost comparată cu mostra de spermă găsită pe corpul victimei, Ursula Brown. Rezultatele au arătat nevinovăția lui Martin, care locuiește acum în California, sub supraveghere, dar l-au incriminat pe cel care îl acuzare pe el, William Davidson . Acesta execută o condamnare de 65 de ani pentru o serie de atacuri asemănătoare cu cel în care a murit tânăra violată. La procesul din 1982, Davidson și-a minimalizat rolul în crimă, spunând că nu a făcut decât să se uite când Martin a violat și a ucis victima. Un fir de păr, atribuit din greșeală lui Martin, a dus la eroarea judiciară.

Mai multe articole despre:
închisoare ANI bărbat nevinovat fost declarat