MENIU

Sindromul rar de care suferă această tânără! ”Mă simt mai puțin femeie!”

O femeie din Arizona suferă de o malformaţie gravă, tânăra s-a născut fără vagin.

Kaylee Moats, în vârstă de 22 de ani, a realizat la 18 ani că nu are vagin şi că nu a avut niciodată ciclu menstrual, relatează Live Science.

O analiză cu ultrasunete realizată de medicul său a dezvăluit faptul că tânăra nu are uter, cervix sau vagin. ,,Acest lucru mă face să fiu mai puţin femeie. Încerc să mă accept aşa cum sunt,'' a declarat Moats, potrivit descopera.ro.

Tânăra a fost diagnosticată cu sindromul Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH), ce afectează 1 din 4.500 de tinere, conform National Institutes of Health din SUA. În timpul dezvoltării embrionale, organele reproductive ale femeii (inclusiv uterul, cervixul şi vaginul) nu s-au dezvoltat.

Persoanele cu această afecţiune sunt de sex feminin conform structurii genetice (deţine doi cromozomi X) ceea ce înseamnă că ovarele sale sunt complet funcţionale. De asemenea, zona externă a organelor genitale este perfect normală. Aşadar pacientele descoperă afecţiunea în momentul în care observă că nu au ciclu menstrual.

În anumite cazuri afecţiunea poate fi tratată fără operaţie, cu ajutorul unui instrument de ''dilatare'' vaginală. De asemenea, afecţiunea poate fi tratată şi prin intermediul operaţiei, prin vaginoplastie.

În prezent, Moats încearcă să strângă bani pentru intervenţia care nu este acoperită de asigurarea de sănătate, fiind considerată o intervenţie chirurgicală estetică.