MENIU

România, la un pas să rateze Eurovision 2024. Organizatorii nu au trecut-o pe lista participanților

România are probleme cu plata taxei de participare

România nu se află printre cele 37 de țări înscrise la tradiționalul concurs muzical internațional, care va avea loc în mai 2024, la Oslo. Chiar dacă nu apare pe listă, țara noastră ar mai avea o șansă să participe.

Organizatorii concursului, Uniunea Europeană de radio și televiziune (EBU) a publicat pe pagina sa oficială lista celor 37 de televiziuni naționale care vor participa la competiție. România nu apare pe această listă, dar organizatorul a făcut o specificație specială pentru țara nostră.

"Deși România nu este în prezent confirmată să concureze anul viitor, discuțiile continuă cu TVR în privința unei potențiale participări," a transmis EBU.

Suedia va găzdui cea de-a 68-a ediție a Eurovision Song Contest după triumful lui Loreen în finala de la Liverpool, din mai 2023, cu piesa "Tattoo".
Eurovision 2023. Suedia, marea favorită a concursului, a câștigat trofeul - VIDEO

În urma victoriei de anul trecut Suedia a egalat Irlanda la numărul de victorii la Eurovision Song Contest, cu câte 7. Pentru România, participarea de anul trecut a fost cea mai slabă, reprezentantul nostru, Theodor Andre, clasându-se ultimul în grupa semifinală.

Mai multe articole despre:
eurovision 2024 romania taxe ultimul loc