MENIU

Motivul pentru care astăzi trebuie neaparat să te expui la razele soarelui timp îndelungat. E singura zi din an când se întâmplă asta

Expunere la razele soarelui

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

Ziua razelor de mai

Ziua razelor de mai (#MayRayDay) este sărbătorită în fiecare an pe 19 mai în Statele Unite şi nu numai. Potrivit meteorologilor, luna mai este ultima lună de primăvară în emisfera nordică şi este momentul în care temperaturile încep să crească. Prin urmare, este o zi pe care o putem petrece stând cât mai mult, aşa cum îi sugerează şi numele, sub razele soarelui.

Luna mai este cea mai bună perioadă din an pentru a avea parte de soare înainte ca temperatura să devină prea ridicată. Pe de altă parte, luna mai este ultima lună a sezonului de toamnă în emisfera sudică. Cei care locuiesc sub Ecuator, pot marca şi ei această zi petrecând mai mult timp sub soare înainte ca temperatura să scadă.

Ideea acestei zile aparţine comediantului american Richard Ankli, în onoarea fratelui său Ray, care s-a născut pe 19 mai. Ideea lui Ankli a fost transformată într-o zi de sărbătoare de către Broadway Fun Spot din St. Joseph, Michigan, în 1977.

Luna mai este numită după zeiţa Maia. În mitologia greacă, aceasta era cea mai mare dintre Pleiade, grupul de şapte stele din constelaţia Taur, care erau fiicele lui Atlas şi Pleione. Fiul ei şi al lui Zeus a fost Hermes, zeul mesager. În mitologia romană, Maia era numele unei zeiţe a primăverii. 

Mai multe articole despre:
ziua razelor de mai expunere la soare