MENIU

Motive pentru care copiii ar trebui sa aibă un animal de companie

<p>Motive pentru care copiii ar trebui sa aibă un animal de companie</p>

De ani si ani, exista o controversa: este bine ca un copil sa creasca alaturi de un animal de companies au nu? Parerile sunt impartite, iar hotararea de a avea sau nu un animalut in casa va apartine.

Iata care sunt avantajele unui animal de companie pentru copii:

1. Responsabilitate si consecinte

Cand exista in casa un animalut de care sa aiba grija, copiii dezvolta mai repede simtul responsabilitatii. Animalele au nevoie de atentie si ingrijire tot timpul, sunt dependente de oameni, au nevoie de miscare. In acest fel, copiii sunt mai activi pentru ca trebuie sa iasa cu animalutul la plimbare, sa-i dea de mancare. Mai mult decat atat, copiii se dezvolta si din punct de vedere emotional, invatand sa isi dezvolte empatia, simpatia, compasiunea.

De asemenea, faptul ca actiunile lor au consecinte imediate le dezvolta si mai mult copiilor simtul resposnabilitatii. Daca nu ai grija cum trebuie de animalul de casa, acesta va rectiona. Daca nu este hranit, animalul poate muri, daca nu este scos la plimbare, animalul poate deveni agitat, daca este ignorat, se va razbuna (in special pisicile), daca nu se curata murdaria, va mirosi urat in casa etc.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Mai multe articole despre:
copii animale de companie responsabilitate