MENIU

Marussia nu îl va înlocui pe Bianchi pentru Marele Premiu al Rusiei

Formula 1

Echipa Marussia a decis vineri să nu îl înlocuiască pe pilotul francez Jules Bianchi pentru Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei de la Soci, de duminică, și va alinia un singur monopost la start, cel condus de englezul Max Chilton, potrivit Agerpres.

Decizia este ''un semn de respect'' pentru Bianchi, aflat în continuare internat în spital în Japonia, în stare critică, după accidentul suferit duminica trecută, la Suzuka, și constituie ''măsura cea mai potrivită în circumstanțele dificile din acest weekend'', se arată într-un comunicat al echipei anglo-ruse Marussia (ex-Virgin), pentru care Grand Prix-ul de la Soci trebuia să fie punctul culminant al sezonului.

Doar Chilton se va bate în acest weekend pentru ca Marussia să își păstreze locul 9 ocupat în clasamentul constructorilor, cu patru etape înainte de finalul sezonului, în fața celor două monoposturi Caterham și două Sauber, precizează AFP.

Americanul Alexander Rossi, pilot de rezervă înscris joi pe lista participanților la GP de la Soci, va urmări cursele de la boxe, după ce Marussia a decis să retragă cel de-al doilea monopost. Primele antrenamente libere au debutat vineri dimineața la Soci, cu doar 21 de monoposturi pe pistă.

În acest timp, la căpătâiul lui Jules Bianchi (25 ani) se află fratele și sora pilotului, precum și părinții, la spitalul din localitatea japoneză Yokkaichi. Tom și Mélanie au sosit joi, însoțiți de părinții Philippe și Christine Bianchi. De asemenea, s-a deplasat în Japonia și cel mai bun prieten al pilotului, Lorenz Leclerc.