MENIU

Lucruri mai puțin cunoscute despre practica sexuală BDSM

Probabil că puțini cunosc ce înseamnă BDSM, atât ca noțiune cât și ca practică.

Ce este mai exact BDSM? Descifrarea este următoarea: Bondage & Discipline (Legături și disciplină), Dominance & Submission (dominare și submisie),  iar printr-o noțiune generală, aceasta poate fi denumită Sadism & Masochism, scrie promotime.

Nu este foarte clar pentru știință de ce unele persoanele sunt atrase de BDSM, dar, potrivit cercetătorilor, actul sexual care implică lanțuri, bice sau funii, este un remediu excelent împotriva stresului. Mai mult, s-a dovedit științific, că o partidă de sex ceva mai agresivă, înlătură anxietatea și are o mulțime de beneficii asupra sănătății.

Oamenii care preferă anumite practici, cum ar fi Shibari, o tehnică japoneză care implică legarea cu funii, susțin că atunci când ești legat, simți că te depărtezi de realitate și ai senzația de degajare totală, de parcă nu ai avea nici o responsabilitate.

„Este o șansă de a te pierde complet, de a uita de tine și de a fi prezent în același timp. Te eliberează oarecum de anxietate” a declarat  pentru o publicație americană, Gorgone, un practicant de Shibari.

Mai multe articole despre:
practică sexuală BDSM