MENIU

Dieta integrativă te ajută să slăbeşti echilibrat

Dieta integrativă

Dieta integrativa a fost conceputa de catre medicul francez Raphaël Gruman. Aceasta dieta presupune integrarea in fiecare zi a noi reflexe (cumparaturi, moduri de a gati, sport), pentru a slabi in timp si echilibrat. Rezultatele promise de dieta nu sunt deloc de neglijat: poti slabi intre 10 si 15 kg in 3 luni.

Principiile dietei integrative

Potrivit medicului nutritionist Raphaël Gruman, pentru a slabi trebuie actionat asupra mai multor parametri care favorizeaza stocarea grasimilor.

1. Adopta o alimentatie echilibrata

O alimentatie bogata in zahar si grasimi si saraca in legume si proteine duce la topirea masei musculare si priveaza corpul de vitamine si minerale. Nutritionistul recomanda trei mese principale pe zi si o gustare. Se vor consuma in special ingrediente naturale, cu dressinguri fara grasimi si se va gati fara multa grasime. Iti poti face o pofta, din cand in cand, dar in urmatoarea zi trebuie sa mananci usor.

2. Dormi bine

Cu cat dormi mai putin, cu atat mai mult te ingrasi si stochezi grasimea. Culca-te de indata ce apar primele semne ale oboselii si incearca sa ai un program de odihna regulat, atat in timpul saptamanii, cat si in weekend. Transforma-ti dormitorul intr-un loc linistit, rezervat somnului si evita activitatile stresante seara.

3. Lupta cu stresul

Atunci cand esti stresat esti tentat sa compensezi consumand alimente dulci sau grase. Astfel, iti vei dezechilibra flora intestinala si vei favoriza balonarea. Acasa, ca si la serviciu, aseaza fiecare lucru la locul lui; acest lucru iti va da o stare de confort psihic la care nu te gandeai. Accepta ca nu poti controla totul si inavata sa delegi. Lasandu-le altora o parte din problemele marunte, vei avea timp si pentru tine.

4. Fa miscare in mod regulat

O activitate fizica practica in mod regulat intareste masa musculara, sculpteaza silueta si antreneaza o marire a metabolismului de baza (consumul energetic in stare de repaos). Organismul este obligat sa apeleze la rezervele de grasime. Fa miscare in fiecare zi. Ideal este sa alternezi tipul de activitate: o zi o activitate de anduranta de 25-30 de minute pentru a destoca rezervele de grasime, o zi de exercitii pentru tonifierea musculaturii.

Regimul integrativ – faza de atac

In faza de atac a regimului integrativ se consuma multe proteine si putine zaharuri si grasimi, pentru a slabi repede fara a pierde musculatura. Se bea multa apa, pentru a drena toxinele produse de metabolizarea proteinelor. Faza de atac dureaza in functie de obiectivele pe care ti le-ai propus: o saptamana, daca vrei sa slabesti 5-10 kg sau doua saptamani daca vrei sa slabesti mai mult de 10 kilograme.

Exemplu de meniu pentru o zi, pe curademiere.ro.


Mai multe articole despre:
dietă cum să slăbeşti dieta integrativă