MENIU

Cum se face procedura de interceptare a unei aeronave

O înregistrare video surprinde o parte din procedura prin care un avion rus Air Force Su-27 Flanker interceptează şi urmăreşte o aeronavă portugheză de patrulare maritimă, P-3 Orion, care se presupune că zbura deasupra Mării Baltice, potrivit Mediafax.

Înregistrarea, trimisă de o sursă către publicaţia Business Insider, ar fi fost filmată în noiembrie 2014 de "unul dintre senzorii ataşaţi la Air Force-ul P-3 Orion MPA portughez - Maritime Patrol Aircraft - în timpul unei misiuni deasupra Mării Baltice."

În imagini se observă un Su-27 rusesc înarmat se apropie la o distanţă sigură de avionul de supraveghere, foloseşte frâna pneumatică pentru a încetini, după care se retrage.

Potrivit sursei publicaţiei americane, este destul de obişnuit pentru Forţele Aeriene Ruse să lanseze un avion de luptă pentru a identifica şi escorta avioane de supraveghere ale NATO.

Forţele Aeriene Portugheze operează o flotă de avioane P-3 Orion în cadrul "Esquadra 601"Lobos", un escadron de luptă pentru patrulare maritimă cu sediul la Beja Air Base.

Mai multe articole despre:
avion Rus aeronava interceptează