MENIU

Cum să economiseşti bani

Cum să reduci cheltuielile și să economisești bani 

Construirea unui viitor din punct de vedere financiar, fie ca este vorba de un fond de pensii, un fond de rezerva sau pur si simplu de o suma cu care sa iti cumperi ceva ce iti doresti foarte mult, incepe de la a pune deoparte bani.

Invata cum sa economisesti bani prin cateva metode simple si iti vei multumi mai tarziu!

A economisi bani nu inseamna doar a umbla dupa reduceri atunci cand faci cumparaturi. Este important sa te straduiesti sa pui deoparte sume de bani pe care sa le poti folosi intr-o situatie mai speciala, neprevazuta. Cu totii trecem prin momente dificile in viata si adevarul este ca de multe ori nu suntem destul de realisti in legatura cu posibilitatea ca ceva rau sa ni se intample tocmai noua. O suma de bani pusa deoparte nu numai ca iti va fi extrem de folositoare in astfel de momente, dar te va scuti si de nenumarate griji care vin odata cu crearea datoriilor.

Daca gasesti metode de a-ti reduce cheltuielile, vei dezvolta obiceiuri financiare pentru care vei fi recunoscatoare in viitor. Totul porneste de la niste concepte care s-ar putea sa nu te incante prea mult, ca de exemplu: crearea unui buget, deschiderea unui cont de economii, corectarea obiceiurilor de cumparare.

Iata cum sa economisesti bani fara sa fie nevoie de sacrificii prea mari.

Taie din cheltuielile personale

Fara sa ne dam seama, investim bani in lucruri care nu ne sunt de prea mare folos. Daca mai esti inca abonata la revistele tale preferate (pe care abia daca apuci sa le citesti), gandeste-te ca orice informatie de care ai nevoie se poate gasi pe Internet in zilele noastre, iar majoritatea publicatiilor au si formatul online.

Ti se intampla adesea sa cumperi DVD-uri din cosul cu reduceri sau diferite chilipiruri pe care apoi le uiti intr-un colt al casei? Trebuie sa recunosti, unele preturi sunt foarte tentante, insa daca ar fi sa tragi o linie si sa calculezi cat ai cheltuit pe obiecte la reduceri, raportat la cat le-ai si utilizat, s-ar putea sa observi ca aceasta este mai mult o forma de risipa.

Daca te numeri printre persoanele care si-au facut abonament la sala dupa excesele de sarbatori, acorda-ti un moment de sinceritate si intreaba-te daca te vei duce, intr-adevar, cu regularitate. Daca raspunsul este "nu", atunci renunta la abonament, care nu face altceva decat sa iti creeze stari de vinovatie cand dai peste el si o gaura in buget, pe deasupra.

Intreaba-te daca ai cu adevarat nevoie de abonamentul acela scump pentru telefon sau de cel premium pentru televiziune si Internet. Chiar folosesti mii de minute lunar? Chiar urmaresti toate canalele pentru care platesti? Compara serviciile existente pe piata si alege ceva care sa ti se potriveasca.

Toate femeile adora sa isi cumpere haine noi, sa manance in locuri deosebite, sa se rasfete la spa sau sa se duca la un concert si sa stea in primul rand. Dar toate acestea sunt obiceiuri de "lux" si nu ar trebui sa fie o constanta in viata ta daca vrei sa economisesti bani. Sigur ca meriti sa te simti speciala si sa te rasfeti din cand in cand. Ai grija sa iti cheltuiesti banii pe experiente pe care nu le vei uita niciodata, nu pe maruntisuri care iti ofera o satisfactie foarte scurta, de moment.

Citeşte mai multe pe Divahair.ro