MENIU

Cu cangurul la plimbare, în poala șoferului. Cum au reacționat polițiștii - VIDEO

Cum e să conduci o mașină având un cangur în poală? Doar un australian poate să-ți spună asta pentru că doar acolo se poate întâmpla.

O femeie a fost observată de un al șofer cum conducea prin orașul Adelaide în timp ce ținea în poală un cangur. Marsupialul era pui, dar era suficient de mare cât să i se vadă capul aproape la același nivel cu al șoferiței.

Cel mai probabil este vorba de o subspecie mare de cangur, dar nu asta e important, cât faptul că se întâmplă lucruri nebunești pe șosele și în alte colțuri ale lumii.

Să mergi cu cangurul la plimbare este una, dar să-l ții în poală, în timp ce conduci, este ceva ce nu vezi prea des nici măcar în Australia.

Momentul a fost filmat de un șofer care a observat ciudățenia în timp ce aștepta la stop. Animalul nu părea deloc agitat, ba chiar era foarte atent la ce se petrecea în jurul lui și ceva îmi spune că nu era prima dată când făcea o tură cu mașina.

O fi cangurul un simbol național pentru australieni, dar astfel de fapte se pedepsesc prin lege pentru că, la fel ca în oricare altă țară, este periculos să transporți un animal în acest mod.

Reguli speciale pentru canguri?

Comentariile de pe internet la acest video sunt și ele nostime, dar unii glumesc și spun că legea interzice transportarea unui câine în poală, dar nu specifică nimic de canguri. VEZI VIDEO AICI.

Un purtător de cuvânt al poliției australiene a declarat însă că o astfel de faptă constituie o contravenție și se sancționează cu amendă de 244 de dolari. Ce bine că în acel moment n-a oprit lângă șoferiță un polițist.

Regulile de circulație sunt, în principiu, aceleași peste tot în lume, dar apar diferențe care țin de specificul fiecărei națiuni și, cu cât apar mai multe cazuri de acest fel, cu atât autoritățile de reglementare adaugă noi reguli în Codul rutier.

Asta îmi aduce aminte de regulile de circulație din S.U.A. care sunt, probabil, cele mai ciudate din lume. În Alaska, de exemplu, s-a impus modificarea legislației după ce un american și-a legat câinele de plafonul mașinii ca să-l transporte, pentru că în automobil nu mai era suficient loc. De atunci, în Alaska, dacă ai animal de companie și trebuie să-l duci cu mașina, trebuie să ai un autoturism suficient de spațios pentru acel animal. Mare ghinion pentru iubitorii de elefanți, de cai sau orice alt animal masiv.

Mai multe articole despre:
Australia soferi canguri