MENIU

Cele mai proaste obiceiuri care favorizează îmbătrânirea prematură a pielii

Obiceiuri care îţi îmbătrânesc pielea

O piele cu aspect sanatos si stralucitor poate fi visul oricarei femei. Pentru a realiza acest lucru este important sa eviti o serie de factorii negativi raspunzatori de imbatranirea prematura a pielii si de diverse alte probleme grave ce ii pot afecta sanatate si frumusetea. Fumatul, stresul, anxietatea, o dieta neechilibrata, un stil de viata nesanatos, iata cateva dintre obiceiurile proaste la care va trebui sa renunti daca iti doresti un ten stralucitor, fara cusur.

Fumatul

Este deja cunoscut faptul ca fumatul cauzeaza aparitia prematura a ridurilor, nu doar pe fata, ci si pe intregul corp. Semnele nu sunt vizibile imediat, insa in timp, dupa aproximativ 10 ani de fumat, poti observa consecintele ireversibile ale acestui obicei care iti afecteaza pielea si accelereaza procesul de ridare. Mai intai de toate, fumatul ingusteaza vasele mici de sange din cele mai indepartare straturi ale pielii, determinand scaderea fluxului de sange. In consecinta, pielea este lipsita de oxigen si nutrienti, cum ar fi vitamina A, esentiali pentru sanatatea ei. In plus, fumatul conduce la pierderea unei cantitati importante de colagen si elastina care sunt responsabile pentru rezistenta si elasticitatea pielii.

Dulciurile si dieta neechilibrata

De regula, pielea este reflectia unui corp sanatos. Diferite studii au aratat ca regimul alimentar influenteaza in mod direct starea de sanatate a pielii. O dieta bogata in antioxidanti, minerale si vitamine este extrem de benefica. Mananca fructe si legume, cereale integrale, proteine slabe si nu uita de acizii esentiali grasi din uleiul de peste. Incearca sa stai departe de alimentele nesanatoase cu prea multe grasimi, zaharuri si sare. Stim ca este aproape imposibil sa elimini complet consumul de zahar din alimentatie, dar trebuie sa constientizezi ca o dieta bogata in dulciuri altereaza colagenul si elastina, fara de care tegumentul nu se mai poate regenera.

Vezi mai multe pe lyla.ro.