MENIU

Ce şampon să alegi în funcţie de tipul şi lungimea părului

<p>Aveţi grijă ce şampon folosiţi! 5 ingrediente cancerigene de care trebuie să ne ferim</p>

Probabil ai citit pana acum nenumarate trucuri si sfaturi pentru ingrijirea podoabei capilare, insa intotdeauna parca este loc de mai multe nu? Alegerea unui sampon potrivit a fost si este un subiect de beauty discutat iar si iar, cu atat mai mult cu cat optiunile de pe piata sunt intr-un numar coplesitor.

Noi iti prezentam cateva idei pentru alegerea sampoanelor potrivite nevoilor parului tau, ca sa eviti panica instalata atunci cand ajungi la raionul de cosmetice, ticsit cu zeci de variante care mai de care mai derutante!

Sampoanele potrivite fiecarui tip de par

Ce produse sa alegi in functie de lungimea parului

Cand ai ales o tunsoare scurta si indrazneata, probabil ca te-ai bucurat ca nu va mai trebui sa iti ocupi atata timp cu aranjarea parului. Totusi, chiar si persoanele cu par scurt au o problema care le da batai de cap: din cauza lungimii firelor, uleiurile naturale se acumuleaza mult mai repede pe suprafata acestora. Astfel, parul capata un aspect gras si incarcat, iar tendinta multora este sa se spele zilnic pe cap. Nimic mai gresit, spun stilistii!

Solutia este sa alegi un sampon care curata fara sa lase scalpul uscat. De exemplu, ai la dispozitie produsele cu efect de hidratare. Iar daca stai prost cu timpul, poti alege un sampon uscat, care absoarbe uleiurile si reziduurile din par in doar cateva pulverizari.

Cum iti dai seama ca ai ales samponul potrivit atunci cand ai par mediu sau lung? Simplu: podoaba capilara trebuie sa fie fina si usoara ca un fulg. Pentru un efect de indreptare a parului, trebuie sa cauti un sampon care sa contina silicon sau diferite uleiuri. Bineinteles, trebuie sa folosesti si balsam. Dupa uscare, parul va arata ca si cum a fost intins cu placa, fara insa a mai avea aspectul ars si degradat ca urmare a expunerii la temperaturi foarte mari.

Nu doar lungimea parului conteaza atunci cand cauti samponul potrivit, ci si calitatea firului, dar si factori precum vopsirea sau frecventa cu care este expus la tratamente cosmetice.

Vezi mai multe pe Divahair.ro.