MENIU

Ce nu trebuie să arunci în vasul de toaletă

Ce nu trebuie să arunci în vasul de toaletă

Deşeurile, grăsimile menajere şi uleiul alimentar dăunează grav mediului înconjurător şi omului, iar depunerea lor pe pereţii conductelor de canalizare provoacă obturări şi coroziune rapidă, blocând sau distrugând reţelele de canalizare.

De cele mai multe ori, motivul înfundării sistemului de canalizare nu este unul de ordin tehnic. Conform statisticilor, pe primele locuri printre cauzele care determină înfundarea sistemului de canalizare sunt nerespectarea regulilor elementare de utilizare a lui şi lipsa cunoştinţelor de bază necesare întreţinerii acestuia. Prin respectarea următoarelor reguli simple, şi dumneavoastră puteţi proteja sistemul de canalizare:

În cazul instalaţiei interioare de canalizare, în primul rând să aveţi în vedere că vasul de WC nu este coş de gunoi! Niciodată să nu aruncaţi în el resturi alimentare sau orice fel de deşeuri solide. Odorizantele sau jucăriile copiilor scăpate accidental în el trebuie îndepărtate!

Mortarul de ipsos sau de ciment rămas neutilizat în cursul lucrărilor de construcţii sau de renovare a locuinţei nu are ce căuta în vasul de WC! Aşteptaţi până se solidifică şi aruncaţi-l la gunoi.

Cel mai mare duşman al conductelor interioare de canalizare menajeră sunt cârpele, vata medicinală şi produsele de igienă intimă. Fibrele lor fine se agaţă de neregularităţile pereţilor interni ai conductelor, facilitând formarea dopurilor.

În ultimii ani a luat amploare economisirea apei, mai ales a celei calde menajere. Din această cauză, în conductele de canalizare se formează depuneri de grăsimi, secţiunea lor liberă se micşorează, şi se înfundă mai uşor.

Citeşte mai mult pe apanovabucuresti.ro

Mai multe articole despre:
vas toaletă wc