MENIU

Ce înseamnă când spargi oglinda: superstiţii şi interpretări

Chiar si cei mai putin superstitiosi dintre noi tremura atunci cand sparg o oglinda, pentru ca se activeaza una dintre cele mai bine inradacinate supersititii din mintea noastra. In toate culturile, oglinda are o simbolistica speciala, depasind cu mult simpla functie de reflectare. Ea este un portal catre alta lume si este folosita in arta ca element cu o puternica semnificatie mistica.

Afla si tu ce inseamna cand spargi o oglinda!

Exista multe superstitii legate de oglinzi, insa cele referitoare la spargerea uneia sunt cele mai frecvente in cele mai multe culturi ale lumii. Se spune ca oglinzile au doua puteri magice: aduc ghinion, dar sunt si o poarta catre viitor, ajutandu-te sa prezici ce se va intampla.

Inainte sa fie concepute oglinzile, orice suprafata care avea proprietatea de a reflecta era considerata a fi magica. In mitologie, intalnim adesea zei si zeite, dar si oameni de rand, care privesc intr-o oglinda sau in suprafata unei ape pentru a descoperi ce le rezerva destinul. Reflexia este totodata ceva care captiveaza si insala simturile, dupa cum ne invata mitul lui Narcis, un personaj vrajit de propria lui imagine. Suprafetele metalice si din sticla erau folosite in Antichitate pentru a primi mesaje de la fortele divine.

Vezi mai multe pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
oglindă ce înseamnă când spargi o oglindă