MENIU

Acestea sunt cele mai misterioase locuri de pe Pământ

Muntele Roraima - Venezuela/ Brazilia / Guyana
Ochiul Saharei
Socotra - Oceanul Indian

Ochiul Saharei, Socotra - Oceanul Indian, Muntele Roraima sau Raul Tinto se numără printre cele mai misterioase locuri de pe Pământ, scrie debarbati.ro. Vezi în galeria foto cele mai misterioase locuri de pe pământ.

Ochiul Saharei

De-alungul timpului acest loc a fascinant sute de cercetatori din intreaga lume.  Locul, asa cum il vedem noi astazi, a fostpentru prima data descoperit de catre cosmonauti, care au surprins imagini din Spatiu. Initial s-a crezut ca zona s-a format in urma impactului cu un meteorit, mai ales din cauza dimensiunilor sale, peste 50 km in diametru, dar ulterior, dupa cercetari amanuntite, s-a descoperit ca locul s-a format in urma unui fenomen natural, si anume de ridicare muntoasa in dom afectat de eroziunea eoliana.

Socotra - Oceanul Indian

Arhipelagul Socotra este situat undeva in oceanul Indian, intre Capul Horn si Peninsula Arabica. Locul este ciudat din cauza peisajului care seamana mai mult cu zone de pe Marte decat de pe Pamant. Aici traiesc o gramada de specii de arbori cu infatisari foarte bizare care nu se mai gasesc nicaieri in lume.

Muntele Roraima - Venezuela/ Brazilia / Guyana

Aflat la granita a trei tari latine, muntele este un mister in sine care atrage milioane de turisti in fiecare an. Tocmai forma sa de  dreptunghi este cea care naste misterul acestui loc. Muntele pare "pus" deasupra altui munte care se afla la baza acestuia.

Raul Tinto - Spania

Raul Tinto izvoraste din Muntii Sierra Morena din Andaluzia, Spania si se varsa in sud-vestul tarii, undeva langa Huelva, in golful Cadiz. Cercetatorii de la NASA au descoperit ca raul poate semana foarte mult cu apele subterane de pe Marte, avand aproximativ acelasi PH. Din cauza cantitatii mari de fier care se gaseste in apa, raul are o culoare caramizie. Citeste mai mult...