MENIU

Aceasta este BOMBA CALORICĂ supremă. Aruncă în aer orice dietă

O serie de alimente sau combinații între diverse alimente și-au câștigat renumele de "bombe calorice", adică introduc în organism o cantitate uriașă de calorii, dar foarte puțini nutrienți. Capcana este cu atât mai mare cu cât multe dintre produsele hipercalorice sunt și pe lista celor preferate de foarte mulți. Așadar, care este cea mai cunoscută bombă calorică din bucătărie?

Nu este nicio surpriză că alimentul care poate arunca în aer orice dietă și plan de slăbire sunt CARTOFUL și derivatele, în special CHIPSURILE.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard arată că o porția medie de 140 de grame, conține aproximativ 430 de calorii. De asemenea, cartofii prăjiți au un conținut mare de grăsimi și sare, iar asocierea nocivă cu diverse sosuri hipercalorice si cu alte feluri principale, bazate pe carne, le dublează efectul de îngrășare.

Chipsurile de cartofi sunt și mai nocive, pentru că includ și mai multe chimicale nocive. În plus, rutina de consum îi transformă în alimentul cu cea mai mare probabilitate de a provoca o creștere în greutate.

Obezitatea, noua "pandemie" la nivel mondial! Reportaj șocant din "cel mai obez" oraș al lumii

 

 

PIZZA este un alt fel de mâncare extrem de popular care afectează greutatea. La fel ca în cazul cartofului, trebuie înțeles că nu produsul în sine este dăunător, ci EXCESUL. În plus, prin procesarea exagerată din industria fast food-ului i se adaugă foarte multe ingrediente nesănătoase, care nu mai respectă rețetele și proporțiile originale.

Astfel, în cazul pizzei, cantitățile mari de brânză și carnea procesată sunt principalele pericole.


La fel de nocive, atunci când sunt consumate în exces, sunt și produsele pe bază de zahăr, de la tot felul de dulciuri din magazine până la gogoși și clătite.  O gogoașă medie poate conține peste 200 de calorii, iar unele soiuri glazurate au mai mult de 300 de calorii.