MENIU

A parcurs 884.000 km în 215 ţări cu o maşină din 1988. Ce marcă şi care e secretul

Gunter Holtorf, un german care a început aventura vieţii sale în 1989, a ajuns cu G-Klasse-ul său la poarta Brandenburg din Berlin după 26 de ani, 884.000 kilometri şi 215 de ţări vizitate, scrie automarket.ro.

Mercedes-Benz G-Klasse a fost maşina aleasă în 1988 de germanul Gunther Holtorf pentru a porni o aventură care ar fi trebuit să dureze doar 18 luni şi să implice traversarea Africii, un continent care îl fascina pe vremea când era angajat la Lufthansa. Gunther şi-a trimis maşina, un Mercedes-Benz G-Klasse 300D în deşertul Sahara cu vaporul şi a început prima parte a călătoriei sale.

A traversat întâi Algeria şi Niger, ca apoi să petreacă un total de cinci ani pentru a traversa toată Africa la bordul maşinii sale. Următorul pas a fost călătoria în America de Sud şi America Centrală, după care maşina a fost trimisă cu vaporul în Australia şi în Asia. În total, germanul a parcurs 884.000 de kilometri la bordul maşinii sale, fără să schimbe motorul original. Cu toate că a avut mici probleme tehnice pe parcurs, Gunther n-a întâlnit o defecţiune pe care să nu o poată remedia cu piesele de la bord. Fiabilitatea maşinii a fost asigurată de întreţinerea preventivă şi de faptul că maşina nu a depăşit niciodată viteza de 80 km/h, explică aventurierul german. Citeste mai mult...

Mai multe articole despre:
maşină mers ţări kilometri aceeasi