MENIU

A fost refugiată, dar a devenit un topmodel de succes. Mesajul ei către Europa e dureros

Alek Wek a ajuns un fotomodel foarte apreciat în toată lumea. Cu toate acestea, succesul ei ascunde o poveste de viață foarte tristă, care o face să militeze pentru soarta refugiaților.

Modelul, în vârstă de 36 de ani, este ea însăși o fostă refugiață. A fugit din Sudan în anii '90, pe când avea 9 ani, din cauza Războiului Civil.

Alek a ajuns la Londra, unde și-a piedut ambii părinți. Ca fostă refugiatp, modelul de culoare a declarat pentru BBC că Europa trebuie să facă mai multe pentru refugiați: "Acesta este momentul în care trebuie să spunem ”ajunge!”. Sunt oameni care pot avea grijă de alți oameni, sunt oameni care pot să vorbească despre ceea ce nu e ok în lume și să ceară să se ia măsuri".

Soarta ei a luat o intorsura fericita in adolescenta, cand a fost descoperita de o agentie de modelling din Londra. A ajuns sa defileze la toate Saptamanile Modei, pentru cei mai buni designeri ai lumii.

Tanara n-a uitat insa de unde a plecat. Impreuna cu Agentia de Refugiati a Natiunilor Unite, s-a intors in Sudanul de Sud pentru a vedea problemele cu care se confrunta in continuare oamenii de acolo.