MENIU

Rudel Obreja va fi eliberat pe caz de boală

Rudel Obreja / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Decizie salvatoare pentru fostul președinte al Federației Române de Box. Rudel Obreja va fi eliberat din închisoare și va putea să se trateze de cancer.

Institutul Național de Medicină Legală a cerut suspendarea pedepsei în cazul acestuia, dar și procurorul de caz a cerut la rândul său o măsură similară. 

Raportul INML propune suspendarea pedepsei acestuia și confirmă totodată și gravitatea bolii. La rândul său, procurorul de caz a cerut și el eliberarea condiționată a lui Rudel Obreja.

Obreja a acuzat timp de trei luni dureri înfiorătoare, iar ulterior a fost diagnosticat cu cancer de pancreas într-o formă severă. Pe de altă parte, în toate cele trei luni i-a fost refuzat dreptul la un consult de specialitate, iar drept rezultat, starea de sănătate deteriorându-se și punându-i viața în pericol.

Încarcerat de la începutul lunii aprilie, fostul președinte al Federației Române de Box a aflat recent că suferă de cancer cu metastaze. El și familia sa acuză medicii din penitenciare că nu i-au respectat dreptul de a primi investigații și îngrijiri medicale corespunzătoare. Rudel Obreja vrea să fie eliberat pentru a se putea trata de boala cruntă de care suferă, în țară sau în străinătate. 

Radiografia cazului Rudel Obreja - Posibile încălcări grave ale dreptului la asistență medicală și tratament

Avocata Sorina Dina a comentat, luni seara, pentru Realitatea Plus, drama prin care trece Rudel Obreja de când a fost încarcerat și până când a aflat cumplitului diagnostic - cancer.

Gigi Becali, revoltat după cazul lui Rudel Obreja: „Procurori la DNA și DIICOT, faceți dosare penale și directorilor de pușcării!”

Gigi Becali este revoltat de ce i se întâmplă lui Rudel Obreja în aceste momente. Finanțatorul FCSB a vorbit în emisiunea 100% despre încălcarea drepturilor pentru deținuții din penitenciarele din România.

încălcările , revoltat după cazul lui Rudel Obreja: DNA și DIICOT, nu nenorociți familii. Faceți dosare și directorilor de pușcării!

Antonia Obreja, apel disperat pentru eliberarea soțului: „Este în stare critică, este inuman ce i se întâmplă”

Antonia Obreja, soția fostului președinte al Federației Române de Box, a povestit, luni, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, drama prin care trece soțul său de când a fost încarcerat și până când a aflat cumplitului diagnostic. Rudel Obreja a fost condamnat în dosarul Gala Bute alături de Elena Udrea și imediat după condamnare a început să se simtă rău. 

Apel disperat al familiei lui Rudel Obreja: Noi nu cerem milă, cerem expertiza medico-legală a IML

Rudel Obreja, fostul președinte al federației române de box, cere să fie eliberat din închisoare. Acesta este internat în spital și a fost diagnosticat cu o boală gravă: cancer. Rudel Obreja a fost condamnat în dosarul Gala Bute alături de Elena Udrea și imediat după condamnare a început să se simtă rău. Familia face acuzații grave și spune că, de fapt, nu i s-ar fi făcut analizele la timp și internarea în spital ar fi fost mult întârziată. În replică, șeful ANP, a declarat pentru Realitatea PLUS, că "ce s-a putut omenește s-a făcut". "Este într-adevar o tragedie în plan uman și familial pentru persoana în cauză", spunea acesta.