MENIU

Percheziții DNA privind achizițiile publice din timpul pandemiei - Măști cumpărate la suprapreț

Percheziții DNA privind achizițiile publice din timpul pandemiei

Procurorii DNA fac percheziții într-o cauză penală ce vizează achizițiile publice de materiale sanitare din timpul pandemiei de Covid 19.

Procurorii DNA efectuează percheziţii domiciliare în şase locaţii reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, situate în Bucureşti şi judeţul Giurgiu, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2020, în legătură cu achiziţii publice de materiale sanitare efectuate în timpul pandemiei de COVID-19.

„În cursul zilei de 28 aprilie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în şase locaţii reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Giurgiu", informează DNA.

Guvernul României a încheiat un contract de 12 milioane de euro pentru achizitionarea mastilor de protectie cu o firmă care are ca activitate de comerț comercializarea de produse alimentare în chioșcuri și piețe.

Conform cercetărilor, sediul locației este o casă bătrânească din comuna Călugăreni. Întrebat despre această firmă, primarul din comună a declarant că nu știa de existența ei și că nu figurează nici la taxe și impozite.

În timp ce Unifarm a cumpărat măști la 8 lei/bucata, statul roman cumpără de la firma buclucașă o mască cu 26 de lei.

Mai multe articole despre:
perchezitii dna achizitii pandemie