MENIU

Zi importantă pentru Vladimir Putin. Ce sărbătoreşte liderul Rusiei. Date neştiute din trecutul său

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, împlineşte astăzi 63 de ani. Preşedintele Rusiei s-a născut pe 7 octombrie 1952.

Vladimir Vladimirovici Putin s-a născut la Leningrad, în prezent, Sankt Petersburg. Preşedintele rus a copilărit într-o clădire cu aparatamente de lux, constuită în secolul al XIX-lea. După Revoluţia din 1917 însă, imobilul a fost naţionalizat şi apartamentele au fost oferite muncitorilor de la fabricile din oraş. Părinţii lui Putin s-au mutat acolo în 1944 şi au împărţit apartamentul de la etajul al cincilea cu încă două familii. Nu exista lift, chiuveta şi aragazul erau pe coridor şi, de cele mai multe ori, apa caldă lipsea. Tânărul Vladimir şi alţi băieţi de vârsta lui obişnuiau să vâneze şobolanii de pe casa scării, scrie Mediafax

Bunicul său a gătit pentru Lenin şi pentru Stalin

Spiridon Ivanovici Putin, bunicul actualului lider rus, a fost bucătar şi a lucrat la casa de vacanţă Gorki, unde Vladimir Lenin şi-a petrecut ultima parte a vieţii, relatează Huffington Post. După moartea lui Lenin, Spiridon Ivanovici a continuat să găteasca pentru soţia acestuia, Nadejda Krupskaia. Ulterior, a lucrat în mai multe ocazii pentru un alt lider sovietic, Iosif Stalin. Datele despre genealogia lui Putin sunt incomplete, neexistând prea multe informaţii despre bunica sa paternă sau despre vreunul dintre străbunici. Vladimir a avut doi fraţi mai mari, pe care nu i-a cunoscut niciodată. Unul dintre ei a murit la scurt timp după naştere, în timp ce al doilea a decedat în timpul asediului Leningradului, răpus de difterie.

Deţine centura neagră la judo, de la 18 ani

Tânărul Putin a început să practice sambo, (n.r. apărare fără arme, în rusă) o formă de arte marţiale, la vârsta de 14 ani. La scurt timp s-a alăturat unui club unde se preda şi se practica judo, unde l-a cunoscut pe Anatoli Rakhlin, antrenorul şi mentorul său, care avea să-i fie aproape toată viaţa. Putin a obţinut centura neagră la judo la vârsta de 18 ani şi a ajuns Maestru al Sportului în ambele discipline. A fost campion regional atât la sambo, cât şi la judo şi, în prezent, deţine centura neagră 6 dan la karate kyokushin şi la judo. "Dacă nu mă apucam de sport, cine ştie ce aş fi ajuns. Judo este o filozofie. Te învaţă să-i respecţi pe cei mai în vârstă decât tine şi să-ţie respecţii adversarii. Nu e pentru cei slabi", spunea preşedintele rus.

Mai multe articole despre:
Rusia preşedinte decizii Vladimir Putin 63 de ani