MENIU

Zborul MH370 nu s-a prăbuşit în zona unde au fost detectate semnale acustice - anchetatori

<p>Zborul MH370 nu s-a prăbuşit &icirc;n zona unde au fost detectate semnale acustice - anchetatori</p>

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines dispărut la începutul lui martie nu s-a scufundat în zona de sud a Oceanului Indian, unde au fost detectate semnalele acustice despre care s-a crezut că provin de la cutiile negre, au anunţat joi anchetatorii, citaţi de AFP.

Sondarea fundului oceanului cu un robot submarin în locul în care au fost înregistrate aceste emisii - despre care se credea că provin de la cutiile negre - s-a dovedit infructuoasă, potrivit Centrului de coordonare internaţională a căutărilor (JACC), cu sediul în Australia.

"JACC poate informa că nicio urmă a avionului nu a fost găsită de vehiculul submarin autonom" şi "Agenţia australiană de securitate a transporturilor a conchis că zona (ar putea) fi exclusă ca locul unde s-a scufundat zborul MH370".
Nava australiană Ocean Shield care transporta robotul submarin american Bluefin-21 a părăsit zona după ce a căutat pe o suprafaţă oceanică de 850 de kilometri pătraţi pentru a încerca să localizeze epava avionului Boeing 777 dispărut la 8 martie cu 239 de persoane la bord.

Acest anunţ confirmă declaraţiile directorului adjunct pentru instrumente maritime din cadrul Marinei americane, Michael Dean, potrivit căruia sunetele detectate nu proveneau probabil de la cutiile negre.

Mai multe articole despre:
avion dispărut Avionul Boeing 777 zborul MH370