MENIU

Weber, liderul PPE în PE, despre Guvernul Grindeanu: Există multe probleme cu acest guvern

Manfred Weber, liderul grupului PPE în Parlamentul European, a declarat, în EXCLUSIVITATE pentru Realitatea TV, că guvernul condus de Sorin Grindeanu este unul cu multe probleme, întrucât, spune parlamentarul european, nu sprijin procesul aderării României la spațiul Schengen. 

Weber a subliniat că România trebuie să garanteze dispariția fenomenului corupției pentru a adera la spațiul Schengen. 

"Există multe probleme cu acest guvern. În Germania, Spania, Suedia oamenii urmăresc ce se întâmplă aici, că sute de mii de oameni au ieșit în stradă. Voința de a acorda ok-ul Schengen nu va fi puternică în aceste țări. Guvernul în funcție nu sprijină procesul de a-i convinge pe ceilalți să deschidă frontierele Schengen pentru români. Trebuie să garantați că corupția nu este un fenomen frecvent", a explicat liderul PPE.

Acesta consideră că abordarea președintelui Klaus Iohannis, respectiv apărarea interesului național pe plan european, este una bună, însă a punctat faptul că o țară europeană trebuie să facă și compromisuri.  

"La Consiliul European, România este reprezentată de președintele Klaus Iohannis și cred că abordarea domniei sale de a pune pe masă interesul național este bună, dar trebuie să înțeleagă că Europa înseamnă și compromis. România este o țară influentă, un stat membru nou, dar care își aduce o contribuție mare. Legat de pașii următori pentru UE, dați-mi voie să vă spun că trebuie să fim mult mai atenți la ce se întâmplă în Europa și la nivel de Bruxelles", a conchis Manfred Weber. 

 

Mai multe articole despre:
proteste România Schengen Manfred Weber