MENIU

Vremea extremă face ravagii în lume. Zeci de morţi din cauza caniculei şi inundaţiilor

vremea

Cel puţin 54 de oameni au murit în estul Canadei, în această săptămână, din cauza caniculei. Iar meteorologii au avertizat că situaţia nu se va îmbunătăţi în următoarele ore. Între timp, în Japonia, inundaţiile fac ravagii. Cel puţin 27 de oameni au murit şi alţi 47 sunt daţi dispăruţi.

Zeci de oameni au murit în Quebec. De o săptămână, estul Canadei se confruntă cu un val de căldură fără precedent. Mercurul din termometre a urca la 35 de grade Celsius la umbră, însă temperatura simţită a depăşit 45 de grade.

Însă nu numai cei care lucrează afară suferă. Persoanele în vârstă şi cele bolnave sunt vulnerabile în faţa caniculei. Aceasta cu atât mai mult cu cât în unele spitale nu este aer condiţionat.

Peste Ocean, în Japonia, zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute în urma ploilor torenţiale și a inundaţiilor. Peste 1,6 milioane de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele, din cauza apelor. La Motoyama, la 600 de kilometri distanţă de Tokyo, au căzut 583 de litri de ploaie pe metru pătrat în 24 de ore. Inundaţiile au dus la alunecări de teren, care au înghiţit sate întregi şi au blocat drumuri. Aproximativ 48 de mii de poliţişti, pompieri şi militari au fost mobilizaţi pentru a ajuta sinistrații. De asemenea, mai multe fabrici, inclusiv una a Mitsubishi şi una a Mazda, şi-au oprit producţia.

Mai multe articole despre:
vremea caniculă Canada inundatii japonia