MENIU

Vreme extremă în Europa. Tornadă în Veneţia şi furtună în Ungaria

De la valul de căldură, Europa trece la furtuni. Vremea extremă face ravagii deja în mai multe ţări. Budapesta a fost lovită ieri de o puternică furtună după ce temperaturile au scăzut cu aproape 20 de grade. Iar în Veneţia s-a produs un fenomen extrem de rar pentru acea zonă: o tornadă. Potrivit presei din Italia, o persoană a murit şi aproape 20 au fost rănite.

Imagini apocaliptice la Veneţia după ce o tornadă a lovit localităţile Dolo şi Mira. Zeci de case au rămas fără acoperişuri, mai multe maşini au fost târâte pe străzi, iar cablurile de înaltă tensiune au fost doborâte. Potrivit cotidianului La Repubblica un bărbat a murit după ce tornada a ridicat în aer maşina în care se afla, apoi a izbit-o de pământ.

Îngroziţi de ce vedeau în faţa lor, zeci de oameni au filmat fenomenul. Clipurile arată cum tornada ridică în aer moloz şi diverse obiecte.

De ore de coşmar au avut parte şi locuitorii din Budapesta. O furtună, însoţită de rafale de vânt de peste o sută de kilometri la oră, a pus copaci la pământ şi inundat mai multe case.

Traficul rutier a fost blocat, la fel şi principalul aeroport al ţării. Fiindcă sistemul de canalizare nu a făcut faţă, apa a inundat şi două staţii de metrou.

Mai multe articole despre:
Ungaria furtuna Veneţia video tornadă