MENIU

Cum arată VEDETA alegerilor prezidenţiale din Serbia - e pe locul doi şi e un personaj de PARODIE

În clipurile electorale sărută copii, miei şi apare înconjurat de bodyguarzi, călare pe un cal alb şi purtând şosete de lână tricotate peste pantaloni. Nu e Gigi Becali, ci un tânăr candidat la funcţia de preşedinte al Serbiei: Beli Preletacevic, aflat pe locul doi înaintea scrutinului de duminică. 

Beli Preletacevic este pseudonimul actorului Luka Maksimovic şi este, înaintea alegerilor care vor avea loc în Serbia duminică, pe locul doi în topul preferinţelor electoratului, fiind cotat cu şansa de a lua 11% dintre voturi, după premierul populist Aleksandar Vucic dar mult înaintea unor candidaţi serioşi.

Personajul Beli Preletacevic este un politician îmbrăcat mereu în costum alb -Beli înseamnă "alb" în limba sârbă-, cu bijuterii de prost gust, cu o coafură nonconformistă şi făcând promisiuni nerealiste şi care crede în victoria sa, explicând că, dacă va câştiga, "o să fure şi o să devină bogat", scrie WRAL, citând Associated Press.

Deloc surprinzător, Beli are succes mai ales în rândul electoratului tânăr, dezgustat de corupţia din clasa politică actuală.