MENIU

Vot în Congresul SUA pentru condamnarea declarațiilor ”rasiste” ale lui Trump

Camera Reprezentanților a votat o rezoluție prin care condamnă declarația ”rasistă” a lui Donald Trump despre patru parlamentare democrate.

O rezoluție simbolică care condamnă comentariile ”rasiste” ale președintelui SUA a fost votată de Camera Reprezentanților, dominată de democrați.

Rezoluția a trecut cu 240 de voturi ”pentru” și 187 ”împotrivă”, patru republicani votând alături de majoritatea democrată.  

Votul a venit după ce Donald Trump a comentat pe Twitter, cu referire la patru parlamentare de culoare, că se pot duce în țările lor dacă nu le place în SUA.

RASISM la Casa Albă. Trump trimite parlamentarele de culoare să se ”întoarcă” de unde au venit

Toate cele patru parlamentare, Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley și Rashida Tlaib, sunt cetățene americane, iar trei dintre ele s-au născut în SUA.

Declarațiile lui Trump au stârnit o mulțime de critici, dar și dezaprobare internațională, în special din partea premierului Canadei, Justin Trudeau, și din partea premierului marii Britanii, Theresa May.

Trump nu a dat înapoi în urma criticilor și, în vreme ce a subliniat că nu este rasist, și-a reiterat atacurile la adresa parlamentarilor care critică SUA.

 

Mai multe articole despre:
SUA rasism Camera reprezentanţilor Donald Trump