MENIU

Volodimir Zelenski, discuții cu Maia Sandu despre racheta rusă care a căzut pe teritoriul Moldovei

Sursa foto: Ambasada Ucrainei

Volodimir Zelenski a vorbit cu Maia Sandu despre racheta rusă care a căzut pe teritoriul Moldovei după ce a fost doborâtă de ucraineni. Liderii au discutat la telefon despre problemele pe care le au cele două țări. 

„Am discutat cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, despre provocările actuale în energie și securitate. Ea a povestit despre teroarea aeriană rusă, care acum a afectat și Moldova. Am făcut schimb de păreri cu privire la căderea rachetei pe teritoriul său", a scris liderul de la Kiev pe Twitter.

Maia Sandu a făcut recent o vizită la Naslavcea, satul în care au căzut fragmentele unei rachete ruse la sfârșitul lui octombrie. 

Republica Moldova, în acest moment, este o ţară pe teritoriul căreia Federaţia Rusă desfăşoară de mai mult timp un război hibrid, iar invazia din Ucraina a amplificat o serie de probleme, a declarat preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Ea spune că neutralitatea militară înscrisă în Constituţie nu mai asigură protecţie suficientă ţării, dar recunoaşte că o schimbare a acestui statut este dificil de făcut.

Mai multe articole despre:
volodimir zelenski razboi ucraina Maia Sandu