MENIU

Vladimir Putin: Viaţa privată a celui mai urât om din lume

<p>Vladimir Putin</p>

Într-un articol din NewsWeek aflăm rezultatul a trei ani de interviuri cu persoane din anturajul lui Vladimir Putin. Este vorba despre foşti prim-miniştri, funcţionari de rang înalt sau chiar consilieri apropiaţi. Rezultatul este un portret al unui om descris de autor ca fiind "obsedat de informaţie”, scrie RFI România.

Este o variantă a celebrului articol "Frank Sinatra Has a Cold", profil făcut de jurnalistul Gay Talese pentru Esquire în 1966, după ce cântaretul i-a respins orice tentativă de interviu. Urmându-i exemplul, Ben Judah a facut pentru Newsweek un portret bine documentat din care aflam detalii din intimitatea lui Vladimir Putin.

Deoarece preşedintele Rusiei obişnuieşte să muncească până noaptea târziu, acesta îşi mănâncă micul dejun undeva în apropierea prânzului. Nu-i lipseşte niciodată de la masă brânza de vaci. De asemenea, liderului de la Kremlin îi plac ouăle de prepeliţă şi sucul de fructe. După o pauză, Putin este servit cu nelipsita cafea, iar apoi preşedintele rus îşi acordă cel puţin o oră pentru înot. Când se află în piscina acesta se gândeşte cel mai mult la „treburile interne” ale Rusiei, notează publicaţia „Newsweek”. După ce înoată, preşedintele rus ridică o serie de greutăţi, apoi ajunge în saună.

Deşi este un om obsedat de informaţie, Vladimir Putin nu are televizioare în birourile sale. Mai mult decât atât, el foloseşte „doar tehnologii sigure” pentru a comunica, iar acest lucru înseamnă de multe ori hârtia şi telefonia fixă. Rareori Vladimir Putin utilizează internetul, deoarece „consideră ca modul de afişare a mesajelor este confuz”.

Ce citeste Vladimir Putin

Liderul de la Kremlin este extrem de interesat, înainte de toate, de ceea ce scriu ziarele ruseşti, acesta consultând cu prioritate sumarele de presă aduse de consilieri. Ulterior, Vladimir Putin îşi aruncă un ochi şi asupra presei internaţionale.

Primele ziare răsfoite de liderul de la Kremlin sunt tabloidele naţionale- Komsomolskaya Pravda şi Moskovsky Komsomolets. Acestea contează cel mai mult, scrie NewsWeek pentru că au milioane de cititori. Vladimir Putin trece apoi la presa de calitate şi citeşte cu atenţie şi plăcere şi întotdeauna până la capăt editorialele zilnice despre el, scrise de Andrey Kolesnikov in ­Kommersant.

Vladimi Putin acordă presei internaţionale cea mai puţină atenţie. Selecţia făcută de stafful preşedintelui rus cuprinde ştirile negative la adresa sa pentru a-i da lui Putin o dimensiune reală a modului în care este "demonizat" de presa străină. Spre plăcerea sa, preşedintele rus găseşte întotdeauna articole din presa germană, scrise în limba pe care liderul de la Kremlin o vorbeşte fluent.

Putin între Ţar şi Boss

Deşi poate părea greu de înţeles pentru un lider, Vladimir Putin preferă să locuiască într-un palat situat în afara Moscovei, deoarece îi displace traficul, poluare şi aglomerarea din oraş. Publicaţia „Newsweek” mai noteaza că oamenii din anturajul lui Vladimir Putin i se adresează acestuia cu apelativul „Ţar”. Uneori, aceştia îi mai spun şi „Boss". Nu în ultimul rând, despre viaţa lui Vladimir Putin se poate spune că este una monotonă, se mai notează în publicaţia citată. Cu toate acestea, preşedintele rus a afirmat că „munceşte mai mult decât orice lider de la Stalin încoace”.

Mai multe articole despre:
Rusia Kremlin Vladimir Putin viaţa privată