MENIU

Vizită neanunțată în Ucraina a consilierul pentru securitate al lui Biden. „E un moment critic”

Jake Sullivan, vizită fulger în Ucraina. Foto/Profimedia

Atacurile tot mai dese ale Rusiei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei i-a făcut pe oficialii de la Kiev să ceară mai multe echipamente de luptă în teren. Statele Unite s-au arătat dispuse să mai acorde încă 400 de milioane de dolari ucrainenilor.

Ucraina se confruntă cu o "nevoie acută" de echipamente pentru apărarea sa antiaeriană în "acest moment critic" în care Rusia loveşte masiv siturile sale energetice, a declarat vineri, la Kiev, Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, relatează AFP.

"Recunoaştem nevoia acută de apărare aeriană în acest moment critic când Rusia şi forţele ruse lansează o ploaie de rachete şi de drone iraniene asupra infrastructurii civile a acestei ţări", a declarat Sullivan, în cadrul unui briefing de presă de la preşedinţia ucraineană.

Jake Sullivan s-a întâlnit vineri cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a reafirma "susţinerea de neclintit" a Washingtonului pentru "Ucraina şi poporul său, care îşi apără suveranitatea şi integritatea teritorială", a anunţat Casa Albă.

Consilierul lui Joe Biden s-a întâlnit, de asemenea, cu ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov şi cu şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Andrii Iermak.