MENIU

Vitali Klitschko confirmă revenirea Kievului la normal: „Trăim și muncim în condiții de război. Apărătorii noștri țin eroic apărarea”

Primar Kiev - Vitali Klitschko

Primarul din Kiev - Vitali Klitschko a anunțat revenirea treptată la normalitate a Capitalei Ucrainei cu toate că bombardamentele continuă. El spune că în Kiev afacerile private își reiau treptat munca. Elevii încep școala (în sistem online), se deschid din nou magazinele alimentare, cafenele, frizerii.

„Kievul continuă să se apere. Trăim și muncim în condiții de război. Infrastructura critică a capitalei funcționează. Transportul în comun e în regim limitat, dar merge. Serviciile de utilități funcționează. Majoritatea supermarketurilor, farmaciilor sunt deschise.

În Kiev afacerile private își reiau treptat munca. În special, se deschid din nou magazinele alimentare, cafenele, frizerii, sute.

Cât despre locuințe și utilități. Autorităţile municipale au aprobat de luni, 28 martie, hotărârea de începere a închiderii clădirilor rezidenţiale şi a încălzirii. Suntem guvernați de lege. Și dacă în termen de trei zile temperatura medie a aerului este de +8 grade Celsius și tinde să crească și mai mult, putem încheia sezonul de încălzire.

Furnizarea căldurii în case se va opri treptat. Iar procesul, conform tehnologiei va continua aproximativ o săptămână. Întrucât sistemul centralizat de termoficare al Capitalei este foarte dezorganizat și unul dintre cele mai mari din Europa.

Tot din 28 martie se reia procesul educațional în capitală - în format online. El va fi mai adaptabil condițiilor actuale. Și folosind diferite platforme educaționale pentru elevi.

Astăzi principala noastră sarcină este să protejăm capitala. Luptele continuă în suburbiile Kievului. Apărătorii noștri țin eroic apărarea.

Îi îndemn pe kieveni să fie atenți și conștienți. Să respecte regulile interdicțiilor. Nu neglijați semnalele de alarmă. Pentru că este o sarcină importantă și astăzi, în condiții atât de grele de stat militar, orașul trăiește și muncește.

Încearcă să ne intimideze. N-o să meargă! Nu vom renunța! Kievul va ieși în evidență! Ucraina va învinge! Glorie Ucrainei!”, a transmis, duminică, primarul Vitali Klitschko.

Vești bune de la Kiev: viața începe să revină la normal. Mai multe restaurante, terase și saloane de înfrumusețare s-au redeschis

Mai multe articole despre: