MENIU

Vinul era folosit la tratarea durerilor de stomac

Diverse specii de plante aromatice macerate în vin îi confereau acestuia proprietăți medicinale. Vechii egipteni erau faimoși pentru vastele lor cunoștințe medicale și foloseau un mare număr de produse naturale pentru a trata diferite afecțiuni.

Cercetătorii au analizat, cu ajutorul unor tehnici biomoleculare, reziduurile găsite în două vase pentru vin, descoperite în situri arheologice egiptene.

Unul dintre vase, descoperit într-un mormânt datând aproximativ din anul 3150 i. Hr. , conținea resturi de vin amestecat cu ierburi aromatice – salvie, mentă, coriandru – și rășină de conifere.

Într-o altă amfor[, mai recentă, datând din secolele IV-VI d. Hr. , au fost descoperite reziduuri de rășină de pin și rozmarin.

Însemnări pe papirus, descoperite de-a lungul timpului, arată că vechii egipteni foloseau aceste plante pentru a trata o gamă largă de afecțiuni, de la dureri de stomac până la herpes.

Vinul și alte băuturi alcoolice erau utilizate pentru a dizolva substanțele active din plante, obținându-se astfel soluții cu proprietăți medicinale, pentru uz extern sau intern.

Mai multe articole despre:
vin dureri de stomac