MENIU

VIDEO | Vladimir Putin nu renunță la planul de invazie a Ucrainei. Kremlinul face mișcări masive de trupe

Vladimir Putin nu renunță la planul de invazie a Ucrainei. Kremlinul face mișcări masive de trupe, tancuri și logistică militară din estul Rusiei către granița cu Ucraina, unde își mută cele mai avansate arme.  Peste 100 de mii de soldați sunt pregătiți de atac. Liderul de la Kremlin a retras și familiile diplomaților de la Kiev. 

Militarii s-au organizat în tabere uriașe la granița cu Ucraina și așteaptă noi comenzi de la Vladimir Putin. Peste o sută de mii de soldați au fost mutați din estul îndepărtat al țării înspre partea opusă pentru a-și desfășura trupele la granița de vest cu Ucraina. Trupele sunt mutate cu trenul pe celebra cale ferată transisiberiană. Zeci de garnituri cu tancuri, lansatoare de rachete, camioane și alte vehicule logistice au fost văzute pe traseu.

Vladimir Putin a ordonat și aducerea în țară a familiilor diplomaților ruși din Kiev. Femeile și copii au fost transportați cu autocarele la Moscova.

Analiștii americani și ucrainieni vorbesc despre trei scenarii. Aceștia sunt de părere că operațiunea de evacuare din Ucraina poate fi doar pentru propagandă sau doar pentru simularea unui conflict. Politologii nu exclud, însă, nici varianta unui război în toată regula și iau în calcul chiar toate variantele.