MENIU

VIDEO | Joe Biden a adormit în timpul Conferinței ONU privind schimbările climatice de la Glasgow

Sursa foto: Captură video

Președintele american Joe Biden a adormit, luni, pentru câteva zeci de secunde în timpul Conferinței ONU privind schimbările climatice COP26 de la Glasgow. Biden s-a trezit când un consilier s-a apropiat de el pentru a-i spune ceva și și-a frecat apoi ochii în timp ce premierul Italiei a urcat pe scenă.

Oboseala pare să-l fi ajuns din urmă pe președintele SUA, în vârstă de 78 de ani, care a fost filmat în timp ”își odihnea ochii”, după cum descrie Daily Mail episodul în care Joe Biden apare în timp ce doarme pentru câteva secunde bune.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a tras un semnal de alarmă că lumea trebuie să acționeze rapid pentru „a salva planeta” de impacturile catastrofice ale încălzirii climatice. „A venit timpul să spunem destul”, a spus Antonio Guterres în faţa liderilor veniți de pe toate continentele, printre care președintele S.U.A. Joe Biden sau al Franței, Emmanuel Macron.

„Destul brutalizării biodiversităţii! Destul sinuciderii cu carbon! Destul tratării naturii ca pe o toaletă! Destul cu arderea, forarea şi extragerea tot mai în adâncime! Ne săpăm propriile morminte”, a mai declarat acesta.