MENIU

Vestea proastă primită după vizita Papei, în Paraguay

Numărul scăzut de turiști care au tranzitat prin Asuncion, capitala Paraguayului, i-a descurajat pe vânzătorii de suveniruri legate de vizita papei Francisc, care visau la încasări substanțiale de la "papa-turiștii" așteptați cu prilejul ultimei etape a turneului latino-american al Suveranului Pontif, relatează duminică EFE.

Potrivit datelor oficiale, aproximativ un milion și jumătate de argentinieni ar fi trebuit să vină în țară cu ocazia vizitei Papei Francisc care duminică își încheie turneul (5 — 12 iul) care a cuprins Ecuador, Bolivia și Paraguay.

Erau așteptați de asemenea între 50.000 și 100.000 de brazilieni în acest sfârșit de săptămâna în Paraguay, fapt ce a suscitat o perspectiva optimistă asupra încasărilor generate de așa numiții papa-turiști. Potrivit Ministerului de Finanțe vizita papală ar fi trebuit să aducă țării venituri de 200 de milioane de dolari.

Dar aceste cifre sunt deja considerate exagerate de vânzătorii de suveniruri ambulanți înșirați pe bulevardul Palma din centrul capitalei Asunción. Tricourile cu imaginea Papei Francisc, steagurile Vaticanului și alte obiecte religioase nu au generat încasările așteptate, potrivit localnicilor.

Afluența redusă de turiști a fost admisă și de reprezentanta agenției de turism a municipiului, Lidia Cristaldo, care a declarat că "papa-turiștii" au preferat să meargă în orașul Caacupé, unde papa a oficiat sâmbătă o liturghie, sau să participe duminică la slujba oficiată în parcul Nu Guasu, la mare distanță de capitală.

Cel mai mare număr de turiști s-a înregistrat vineri, când mulțimea a luat cu asalt centrul capitalei Asuncion, în momentul în care Suveranul Pontif s-a îndreptat cu papa-mobilul spre palatul prezidențial, în centrul istoric.

Mai multe articole despre:
0 papa vizită Paraguay decizii numar redus de turisti