MENIU

Veste de ultimă oră despre tragedia aviatică din Egipt

Șeful serviciilor americane de informații, James Clapper, a declarat luni la Washington că, deocamdată, nu sunt indicii că ar fost un act terorist în cazul prăbușirii avionului rus Airbus A321 în Peninsula Sinai din Egipt, tragedie soldată cu 224 de morți.

Potrivit directorului Comunității Naționale de Informații din SUA, citat de AFP, este 'improbabil' ca gruparea Statul Islamic să fi avut mijloace pentru a doborî un avion comercial în zbor, adăugând însă că nu poate 'exclude' complet acest aspect.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat anterior că nu poate fi exclus niciun scenariu în legătură cu prăbușirea avionului companiei ruse Kogalîmavia. 'Acum nu mai poate fi exclusă nicio variantă', a afirmat Peskov, răspunzând astfel unei întrebări referitoare la posibilitatea unui atac terorist, notează Agerpres.ro.

Avionul implicat în tragedia din Sinai efectua o cursă charter turistică între stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh și orașul rus Sankt Petersburg, având la bord 217 pasageri (214 ruși și 3 ucraineni) și 7 membri ai echipajului, toți ruși.

Mai multe articole despre:
Egipt tragedie aviatică atac terorist