MENIU

VESTE de ultima oră despre avionul AirAsia prăbușit

<p>Air Asia</p>

Echipele de căutare a victimelor și a epavei avionului AirAsia prăbușit în Marea Java au reușit să recupereze numai două trupuri neînsuflețite marți, vremea rea continuând să împiedice desfășurarea în bune condiții a căutărilor, relatează AFP.

Scufundătorii au coborât până pe fundul Mării Java, profitând de o scurtă ameliorare a condițiilor meteorologice, dar întâmpină dificultăți în a se apropia de epava Airbusului A320-200 care s-a prăbușit la 28 decembrie la puțin timp după decolarea din orașul indonezian Surabaya spre Singapore, cu 162 de persoane la bord, scrie Agerpres.ro.

Echipele de căutare au descoperit până acum cinci mari secțiuni ale avionului, dintre care una s-ar afla la coada avionului, unde se află de obicei cutiile negre. Acestea sunt cruciale pentru a stabili cauzele prăbușirii Airbusului care a dispărut de pe radare după ce s-a confruntat cu nori foarte amenințători la mare altitudine.

Alte două trupuri neînsuflețite au fost recuperate marți, ridicând numărul total al cadavrelor recuperate la 39, în ciuda extinderii zonei de căutare spre est, în largul insulei Borneo.

Prioritatea echipelor de căutare este recuperarea trupurilor victimelor, dintre care unele au fost descoperite atașate de locurile din avion.

Mai multe articole despre:
avion prăbuşit air asia