MENIU

URAGANUL OPHELIA face primele VICTIME: 3 persoane au murit, în Irlanda. Cod ROŞU fără precedent

<p><em><strong>URAGANUL OPHELIA IRLANDA</strong></em></p>
<p><em><strong>URAGANUL OPHELIA IRLANDA</strong></em></p>

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în incidente legate de Uraganul Ophelia şi de forţa cu care acesta a lovit Irlanda. 

O femeie de aproximativ 50 de ani a fost ucisă când un copac luat de vânt s-a prăbuşit peste maşina pe care aceasta o conducea. O altă femeie, de 70 de ani, a fost rănită în accident, dar rănile nu îi pun în pericol viaţa.

Un bărbat a fost ucis când vânturile puternice au făcut să se prăbuşească un copac peste maşina sa, iar un alt bărbat a fost ucis în timp ce încerca să taie cu o drujbă un copac pus la pământ de furtună, informează ITV. 

Autorităţile din Irlanda au rugat pe toată lumea să nu călătorească dacă nu este o urgenţă şi aproximativ 130 de zboruri au fost anulate la Aeroportul din Dublin.

În Irlanda, serviciile de meteorologie au plasat opt comitate din vestul și sudul țării în ''alertă roșie'', începând de luni dimineața, ca urmare a prognozelor privind rafalele de vânt de peste 130km/h și a riscului de inundații și "daune structurale".

Ministerul Educației din Irlanda a dispus ca "toate școlile, colegiile și alte instituții de învățământ să rămână închise luni". Decizia a fost luată în urma discuțiilor dintre celula de urgență guvernamentală și serviciul de meteorologic irlandez pe tema "acestei furtuni fără precedent", a precizat ministerul într-un comunicat.

Transportul ar putea fi afectat ca urmare a condițiilor meteorologice, iar Aeroportul Cork (sud-vest) a avertizat că sunt posibile anulări ale unor zboruri, potrivit Agerpres. Alte zone ale țării, inclusiv capitala Dublin, se află în "alertă galbenă" sau "portocalie" din cauza ploilor torențiale prognozate