MENIU

Atac armat într-un liceu din SUA: 10 morţi - 9 elevi şi un profesor (VIDEO)

Nouă elevi şi un profesor au murit, în urma unui atac armat într-un liceu din orașul texan Santa Fe. Poliţia a arestat un suspect, iar un altul a fost reţinut. Printre răniţi se află şi doi poliţişti.

UPDATE: Un oficial al poliţiei a anunţat că 10 persoane au murit în atacul de la liceul din Santa Fe, din statul american Texas, fiind vorba despre nouă elevi şi un professor. Printre răniţi se află şi doi poliţişti. Poliţia a comunicat că a găsit dispozitive explozibile în liceul din Santa Fe, în care un atacator, care ar fi elev al instituţiei de învăţământ, a ucis persoane. De asemenea, astfel de dispozitive au fost găsite şi în zone din apropierea liceului.

UPDATE: Poliţia a publicat o fotografie cu unul dintre suspecţi, cel care a deschis focul cu o armă automată într-o clasă. Martorii spun că un elev a pornit alarma când a auzit împușcăturile, mulți dintre colegii lui au reușit să fugă din clădire, iar alții s-au ascuns pe unde au apucat. Alte informaţii din spaţiul virtual spun că atacatorii ar fi aruncat şi două bombe artizanate, în două săli de clasă. 

Imediat după ce s-a dat alarma, poliţia şi agenţii FBI i-a scos în afara zonei de risc pe toţi elevii, i-au aliniat pentru verificări corporale, iar bagajele le-au fost percheziţionate.

Atacul de la Santa Fe are loc la 93 de zile de la cel mai sângeros act de acest fel de la începutul anului. Pa 14 februarie, la un liceu din Parkland, Florida, 17 oameni, între care 14 elevi și trei membri ai personalului au fost împușcați mortal, iar alți 14 au fost răniți. Potrivit Daily Record, de la începutul anului, în SUA a avut loc un atac armat grav pe săptămână.

sursă video: WITZ Radio

 sursă video: CBS News

 

sursă video: Fox News

Mai multe articole despre:
armat atac Statele Unite