MENIU

Unul dintre fiii lui Mohamed Morsi va fi judecat pentru consum de canabis

<p>Unul dintre fiii lui Mohamed Morsi va fi judecat pentru consum de canabis</p>

Unul dintre fiii preşedintelui islamist egiptean destituit Mohamed Morsi va fi judecat pentru posesie şi consum de canabis, au anunţat surse judiciare luni, citate de AFP.

Abdallah Morsi, în vârstă de 19 ani, va compărea în faţa justiţiei alături de un prieten, Mohammed Emad, în vârstă de 24 de ani, însă data nu a fost încă stabilită, potrivit unor surse judiciare.

Pe 1 martie, Abdallah Morsi şi Mohammed Emad au fost arestaţi într-o maşină staţionată pe marginea unui drum din nordul Cairo. Ei au fost eliberaţi a doua zi, în urma efectuării unor analize de urină şi de sânge care au confirmat că cei doi au consumat canabis, potrivit surselor judiciare citate.

Un alt fiu al lui Mohamed Morsi, Oussama, a negat acuzaţiile aduse fratelui său, evocând un caz "fabricat" în vederea "defăimării familiei" sale.

De la destituirea şi arestatea, la 3 iulie, de către armată a singurului şef de stat ales democratic în Egipt, susţinătorii săi şi confreria sa, Fraţii Musulmani, fac obiectul unei represiuni sângeroase.

Reprimarea islamiştilor s-a soldat cu cel puţin 1.400 de morţi, potrivit Amnesty International.

Mai multe articole despre:
consum canabis Mohamed Morsi Abdallah Morsi