MENIU

Ungaria cere acțiune împotriva ”atacurilor anti-maghiare” din România

Ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, alături de premierul Viktor Orban

"Vocile antimaghiare" sunt mai puternice, iar "atacurile" asupra minorităţii maghiare au devenit mai dure în rândul elitei politice din România, a declarat marţi, în parlamentul de la Budapesta, ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, cerând măsuri, potrivit MTI, citată de Agerpres.

Diplomaţia ungară "nu poate rămâne tăcută", a spus Peter Szijjarto. Ministrul maghiar de externe a mai susţinut că, pe scena internaţională, "poziţia ungară nu poate fi neafectată de atacurile şi provocările anti-maghiare" atunci când sunt discutate chestiuni legate de România.

Potrivit MTI, el a protestat împotriva unor întâmplări recente de la o comemorare dintr-un cimitir militar din Primul Război Mondial din România şi a spus că este inacceptabil ca "oficialii ungari care au organizat evenimentul au fost sancţionaţi", şi nu cei care au perturbat violent ceremonia.

Szijjarto a criticat de asemenea noua legislaţie privind administraţia publică din România, despre care spune că "va arunca România înapoi cu zece ani" în privinţa drepturilor minorităţilor.

Guvernul ungar este alături de partidul etnicilor maghiari din România, UDMR, în eforturile sale de a apăra drepturile obţinute de maghiarii din România, a mai adăugat ministrul.

Mai multe articole despre:
România Ungaria Peter Szijjarto