MENIU

Un SPION rus a fost arestat în Ucraina, anunţă serviciile secrete ucrainene

Spion rus, arestat în Ucraina

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au anunţat joi că au arestat un spion rus care a recrutat militari ucraineni cu scopul de a obţine informaţii secrete şi care, de asemenea, culegea informaţii compromiţătoare împotriva unor funcţionari corupţi, relatează AFP.

Este vorba despre cetăţeanul rus V. Makarov, un colaborator al serviciilor de informaţii militare, care a fost arestat "în flagrant delict" la Cernigău, în nodul Ucrainei, în timp ce primea documente secrete despre un tip de rachete, a anunţat SBU într-un comunicat.

"S-a stabilit că acest străin a trăit timp de doi ani în Ucraina, sub identitatea unui cetăţean ucrainean şi că recruta în mod activ cetăţeni de-ai noştri, în principal militari, cu scopul de a obţine informaţii protejate de secretul militar", potrivit aceleiaşi surse.

Prezentându-se drept colaborator al unui "comitet anticorupţie ucrainean", "spionul rus culegea informaţii compromiţătoare în domeniul corupţiei în rândul unor oficiali ucraineni de rang înalt şi le transmitea Rusiei cu scopul de a-i şantaja pe funcţionarii respectivi".

O anchetă pentru "spionaj" a fost lansată, potrivit aceleiaşi surse.