MENIU

Un elev protestatar a murit în Iran după ce ar fi fost împuşcat

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Un elev în vârstă de 17 ani a murit la Mashhad, după ce ar fi fost împuşcat de forţele statului în timpul protestelor anti-guvernamentale, transmite The Guardian.

Pe certificatul de deces al lui Abolfazl Adinezadeh se arată că a murit din cauza rănilor la ficat şi rinichi cauzate de alice, potrivit unei relatări a BBC Persian. Un doctor a fost citat estimând că distanţa de la care adolescentul a fost împuşcat, în 8 octombrie, este mai mică de un metru.

Adolescentul de 17 ani ar fi participat la o demonstraţie în 8 octombrie, pentru a protesta faţă de moartea lui Amini şi faţă de corupţie. La o zi după protest, părinţii lui au fost sunaţi pentru a-şi lua fiul de la secţia de Poliţie. Când au ajuns, au constatat că era mort.

Protestele s-au răspândit în Iran de la moartea Mahsei Amini, în custodia Poliţiei, în 16 septembrie. Joi, avocaţii familiei lui Amini au respins rezultatele unui raport medical oficial care afirma că moartea tinerei de 22 de ani, care a fost reţinută din cauza felului în care era îmbrăcată, nu a fost rezultatul bătăilor primite în timp ce se afla în custodie.

Mai multe articole despre:
elev mort elev impuscat iran proteste iran