MENIU

Un deputat mexican a escaladat gardul de la graniţa cu SUA şi a criticat dur proiectul lui Trump

Deputatul mexican Braulio Guerra a escaladat , săptămâna trecută, gardul care separă Mexicul de Statele Unite ale Americii şi a denunţat proiectul preşedintelui american Donald Trump, prin care vrea să ridice un zid la graniţă cu Mexicul. 

Deputatul mexican a escaladat gardul care separa Mexicul de Statele Unite pe o porţiune a frontierei de lângă Tijuana (Mexic) pentru a denunţa "inutilitatea zidului la frontiera între Mexic şi Statele Unite", relatează luni publicaţia electronică franceză cnewsmatin.fr, potrivit Agerpres.

"Am putut să-l escaladez şi să mă aşez pe gard. Ar fi fost simplu pentru mine să sar în SUA. De o parte este Mexicul, de cealaltă sunt SUA. Vreau să arată că este inutil şi absurd să construieşti un zid de 15 milioane de dolari. Acest proiect ne afectează relaţiile", a scris deputatul într-o postare pe Twitter, prin care critică iniţiativa preşedintelui american.

Proiectul cu care se mândrea Trump în timpul campaniei sale electorale, construirea unui "mare zid" la frontiera dintre cele două ţări, va începe în curând, după cum a declarat preşedintele american în cadrul primului său discurs în faţa Congresului.

Mai multe articole despre:
SUA Mexic zid Donald Trump Braulio Guerra